Thursday, February 3, 2011

oke aku sudah update. trekking ke pantai keranchut

Hye.

before this memang nak update pasal hari tu pegi trekking ke pantai keranchut but i dont have cable o card reader untuk nak transfer gamba. so setelah sekian lama menunggu aku update jugak untuk kawan kawan yg nak tgk gmba tym pegi hari tu. 

ekceli trekking ni my aunty yang ajak aku join sekali maybe since pantai keranchut tu dekat dengan usm kot. korunk mesti tawu kan pantai batu feringghi, pantai keranchut atas lagi dari situ. untuk ke situ... depend lah kalau korunk nak naik bot or nak trekking masok hutan. but aku suggest korunk pegi lah trekking sebab seriously said memang tak penat pon even almost 2 hours berjalan naik turun naik turun bukit sebab trek dia agk mendatar tak lah curam sangat. so boleh lah bawak femli korunk pegi sekali sebabnya tym aku pegi tu ada mat salleh ni ciap bawak baby yg kecik comel tu naik redah hutan tu. haha. gigih kan dorang tapi aku respect ar. maybe itu cara dorang nak didik anak anak. :)

cakap bnyak pon tak guna. tengok je lah gmbanye eh. kepada cik eqa and nuralyn. enjoy kayh. hehe.



eksaited !





with my aunty, maceh sebab ajak kak long join sekali. :)




bluuurrrr




after this mini bridge. our journey start !





tunangan orang. hehe.





almost there.




we made it !



totally beautiful and peacefully !










balik kitorang naik bot. on da way tu the boat driver cerita lah sikit pasal pulau tu dan dia tunjuklah jugak pasal batu batu yang menyerupai arnab, penyu dan kepala buaya. sangat unik !
before sampai lalu monkey beach. cntik gak pntai tu..hihi.

before balik pulak kawan kawan my aunty singgah taman brown atau taman broom aku x pasti..
singgah makan pasembor, dok penang ni kenalah makan pasembor kan. makanan wajib  tu. 
sedapp ! recomemded..






3 comments:

  1. xnah g ag..hehe..=) myb 3rd year nti baru nk g

    ReplyDelete
  2. oke. kna pegi sebab sgt mendamaikan kat situ....chewaaahh..huhu

    ReplyDelete